Österrikisk Panamatårta

Serverar: 15 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Bästa receptet på en personlig favorittårta! Tårtan är en österrikisk mäktig tårta som passar mycket väl till finare kalas.

Ingredienser

  • 225 g oskalad mandel
  • 110 g mörk choklad (till botten)
  • 110 g mörk choklad (till krämen)
  • 225 g strösocker
  • 9 ägg (till botten)
  • 3 ägg (till krämen)
  • 120 g skalad mandel
  • 150 g florsocker
  • 3 tsk vaniljsocker
  • 270 g margarin
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Riv de oskalade mandlarna och 110 g av chokladen. Vispa äggulor och socker tills det skummar. Vispa sedan lätt in den rivna chokladen och mandeln. Vänd till sist i den hårt vispade äggvitan. Häll massan i en smord och mjölad form (ca 23 cm i diameter) med löstagbara kanter, och grädda ca 1 timme i 175 grader. Låt tårtbottnen kallna innan den skärs i tre delar.
    2. De skalade mandlarna hackas och rostas sedan för att användas till garnering av den färdiga tårtan.
    3. Krämen: Vispa det rumstempererade margarinet och rör i florsocker, vaniljsocker och 110 g smält choklad. Rör till sist i de uppvispade äggen undan för undan. Dela kakan i tre delar och bred ut krämen mellan, runt om och ovanpå. Garnera med den hackade och rostade mandeln.
    4. Om du vill frysa tårtan (vilket går utmärkt): ställ den först ca 2 timmar i frysen utan att den är övertäckt. Ta sedan ut den och packa in den noga i folie. Frys in den. När den ska tinas: tag bort folien med en gång, annars fastnar den i krämen när den tinar.

    Liknande recept

    4
    1 h 30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben