Grönsakspirog med hollandaisesås

Serverar: 3-4 portioner

Bjud på en frasig grönsakspirog, lagad på österrikiskt vis.

Ingredienser

  • 1½ dl fint skivad morot
  • 1 dl skivad purjolök
  • 1 dl skivad stjälkselleri
  • 2 dl ärter på burk
  • 1 tomat
  • 1½ msk matolja
  • 1 msk ketchup
  • 2 krm salt
  • ½ vitlöksklyfta
  • 1 utkavlad , rund smördeg
  • 1 ägg
  • Sås
  • 1 påse hollandaisesås
  • 2 - 3 tsk pressad citronsaft
  • 2 msk finskuren dill
  • Instruktioner

    1. Ångkoka morot, purjolök och blekselleri 3-4 minuter. Häll av spadet från ärterna och låt dem rinna av på tjockt hushållspapper. Hacka tomaten fint, blanda den med olja, ketchup och salt. Pressa i vitlöken.
    2. Lägg smördegen på en plåt. Täck halva degen med ärterna men lämna en centimeterbred kant runt om. Lägg övriga grönsaker i ett jämnt lager ovanpå ärterna och fördela tomatsåsen över.
    3. Vispa upp ägget och pensla degkanten. Vik den tomma deghalvan över grönsakerna och tryck till kanten med en gaffel. Pensla pirogen med resten av ägget och grädda i 200 grader ca 25 minuter.
    4. Gör hollandaisesåsen enligt anvisningarna på förpackningen. Tillsätt citronsaft och dill. Servera pirogen med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben