Varm landsgångsmacka

Serverar: 4 portioner

Lite ovanligt med en varm landgång, men denna är jättegod!

Ingredienser

  • 4 skivor landgångsbröd
  • Smör
  • 2 hårdkokta ägg
  • 1 liten ask ansjovisfilé
  • 1 tomat i klyftor
  • 200 g skalade räkor
  • 1/2 pkt fryst grön sparris
  • 1 påse fryst hollandaisesås
  • 8 skivor varmrökt skinka
  • 2 ananasringar
  • 125 g ädelost
  • Valnötskärnor
  • 1 grön paprika
  • 100 g riven cheddarost
  • Instruktioner

    1. Rosta brödskivorna i 225º i ca 3 minuter, tills de är ljusbruna. Bred på smör medan de ännu är varma och låt svalna.
    2. Börja med att lägga 1/2 skivat ägg, 3 ansjovisfiléer, 1 tomatklyfta och strö på riven ost.
    3. Lägg därefter 2-3 kokta, avrunna sparrisstjälkar med räkor ovanpå och täck med tinad hollandaisesås.
    4. Sedan 2 hoprullade skinkskivor och 1/2 ananasring, strö på riven ost.
    5. Avsluta med 1 skiva ädelost, valnötskärnor och paprikastrimlor.
    6. Gratinera smörgåsen i 225º i 6-8 minuter, tills osten har smält och smörgåsen är varm.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (1)

    seregantpepper 22 januari 2009

    Låter smaskens. Detta kommer maken att gilla! BÅDE ansjovis, ädelost och cheddar. Haha. Måste testas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben