Snabba gorgonzolalaxen

Serverar: 4 portioner

Jättegod rätt med lax och gorgonzola.

Ingredienser

  • 4 potatisar, klyftade
  • 1 msk smör
  • 4 laxfiléer
  • 150 g gorgonzola
  • ½ tsk pepparmix
  • Sås
  • 1 påse hollandaisesås
  • 1 msk pressad citron
  • Tillbehör
  • Räkor i lag, frysta gröna ärtor, citron och sallad
  • Instruktioner

    1. Skär ett snitt i varje laxfilé. Blanda gorgonzolan med pepparmixen. Fyll laxfiléerna med gorgonzolan. Gratinera i 200 grader i ca 10-12 minuter.
    2. Koka den klyftade potatisen.
    3. Blanda smöret i potatisen när den kokat färdigt och du hällt av vattnet.
    4. Gör såsen enligt anvisning på påsen men välj den mindre mängden fett. Rör i 1 msk pressad citron.
    5. Servera laxen med den smörslungade kokta klyftpotatisen, kokta gröna ärtor, räkor, citron och en god sallad.
    6. Lycka till!

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben