Struden är en österrikisk specialitet. Smördegen ska vara tunt utkavlad och höljet ska dölja de läckraste bär- och fruktfyllningar. Som i det här fallet - persika!
Ingredienser
3 plattor fryst smördeg
2 msk mjölk
Fyllning
1 burk persikor, ca 800 g
50 g mandelmassa
1 msk fruktspad från persikorna
1 tsk riven ingefära
Pensling
1 äggula
Instruktioner
Sätt ugnen på 200 grader. Tina smördegsplattorna. Lägg samman plattorna. Kavla ut smördegen till en platta, ca 40x40 cm, ev på en bakduk. Pensla degen med mjölk.
Gör fyllningen. Låt persikorna rinna av i ett durkslag eller en sil. Spara 1 msk av spadet.
Riv mandelmassan på ett rivjärn. Rör mandelmasserivet smidigt tillsammans med persikospadet. Smaka av med ingefära.
Bred ut mandelfyllningen i en rand, ca 10 cm bred, mitt på degplattan.