Gyllene kycklingsoppa

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En soppgryta

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 fänkål
  • 2 msk olivolja
  • 1 påse saffran
  • 400 g krossade tomater
  • 3 msk thai kycklingfond
  • 1½ liter vatten
  • 2 limeblad
  • Skal av 1/4 apelsin
  • 1 stor morot
  • 400 g potatis
  • 400 g kycklingfilé
  • 1 msk pressad citron
  • Salt
  • 2 krm harissa
  • 1 kruka hackad basilika
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök och strimla fänkålen tunt. Fräs grönsakerna i olivolja i en gryta utan att de tar färg. Låt saffranet fräsa mot slutet. Tillsätt tomater, buljong, vatten, limeblad och apelsinskalet som skalats med potatisskalare. Koka under lock i 20 min
    2. Skala potatisen under tiden. Skär potatis och kyckling i munsbitar. Moroten i tunna skivor. Lägg i potatis morötter och kycklingen och koka till potatisen är mjuk ca 10 min.
    3. Smaka av med citron, salt och harissa. Tillsätt basilikan innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben