Geow Tod (Gyllene Knyten)

De här små aptitretarna är goda och uppskattade!

Ingredienser

  • 350 g fläskfärs
  • 15 tigerräkor (råa)
  • 1 pkt wontondeg (45-50 st i en pkt)
  • 1½ msk soja
  • 10 salladslökar (vita del, putsad och finthackad)
  • 1 msk ostronsås
  • ½ tsk Vitpeppar
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Rensa och ta bort räkskal och hackad dem i ca 1 cm stora bitar, och blanda sen i färsen. Tillsätt därefter hackad salladslök, vitlök, soja, ostronsås och peppar.
    2. Blanda ingredienserna väl! Lägg en knapp tesked fyllning mitt på degen. Pensla degkanterna med vatten och vik degen över fyllning så att en trekant bildas. Pensla sedan kanterna igen med vatten och vik degen så att det bildas ett knyte.
    3. Fritera knytena i fritös eller i kastrull i ca 170 grader 6 st. åt gången tills degen är gyllenbrunt. Lyft upp knytena med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera knytena varma med sweet chili sauce.
    4. Tips : Det går bra att frysa in knytena innan fritering!

    Liknande recept

    30 min
    20-30

    Kommentarer (1)

    sussie54 14 september 2008

    Hej Nan! Tack för att jag fick smaka dessa små knyten o din goda mat, supergott! Mums! //Grannen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben