Panelle Siciliani

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Detta smörgåspålägg blev jag bjuden på när vi var och hälsade på släkten på Sicilien. Det äts på en smörad franskbrödbulle! Jag tycker det är jättegott och allra godast varmt.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl kikärtsmjöl
  • 1/2 l vatten
  • 1/2 tsk salt
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 hackad vitlöksklyfta (kan uteslutas)
  • Peppar
  • Olja till fritering
  • Instruktioner

    1. Rör ihop mjölet och vattnet till en slät smet. Salta och peppra. Koka smeten på låg värme till en tjock gröt och rör hela tiden. Den ska vara så tjock att den släpper från botten på kastrullen.
    2. Bred ut degen tunt, ca 3- 4 mm, på en stor oljad skärbräda eller på tallrikar. Låt det svalna. Skär degen i fyrkanter, stora som kex. Fritera dem i olja som inte ska inte vara alltför het. De är färdiga när de är gyllenbruna och har puffat upp lite. Strö gärna över lite extra salt.
    3. Panelle är allra godast när de är aningen varma. Vill man laga dem i förväg kan de sedan värmas på i ugnen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben