Sicilianska paneller

Serverar: 4 portioner

De här små snacksen är härligt krispiga på utsidan och ljuvligt mjuka på insidan. Perfekta som drinktilltugg.

Ingredienser

  • 2 dl kikärtsmjöl
  • 3½ dl vatten
  • ½ tsk salt
  • 1 msk finhackad rosmarin eller 2 tsk torkad rosmarin
  • Olja att steka i, t ex oliv- eller rapsolja
  • Servering
  • Nymald svartpeppar
  • Flingsalt
  • Instruktioner

    1. Vispa ihop kikärtsmjöl, vatten och rosmarin i en kastrull. Koka upp och låt sjuda under ständigt vispande tills det tjocknar till en nästan fast smet. Häll ut smeten på ett bakplåtspapper och bred snabbt ut den i ett jämnt lager, ca 1 cm tjockt. Låt svalna helt.
    2. Skär nu små trekanter med hjälp av en vass kniv. Hetta upp generöst med olja i en stekpanna och stek sedan panellerna gyllenbruna på båda sidorna. Låt rinna av på ett hushållspapper.
    3. Servera med flingsalt och nymald svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben