Sicilianska lammkotletter

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Efter bryningen beströr du de här lammkotletterna med en blandning av söndersmulat vitt bröd, kryddat med vitlök, och oregano. Pressa gärna litet citronsaft över - rätten blir delikat.

Ingredienser

  • 8 lammkotletter eller skivad lammbog/bringa
  • 1 tsk salt
  • 3 krm svartpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 4 - 6 msk finsmulat vitt bröd
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • 2 krm oregano
  • ev pressad citron
  • Instruktioner

    1. Putsa lammkotletterna eller den skivade bogen/bringan. Strö över salt och svartpeppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i kotletterna och bryn dem väl runtom. Låt dem steka ca 3 minuter på varje sida.
    2. Blanda vitt bröd med vitlök och oregano. Strö blandningen över kotletterna på bägge sidor. Brödblandningen fastnar mycket lätt på ytan. Låt kotletterna steka ytterligare ca 1 minut på varje sida.
    3. Ta upp kotletterna och lägg dem på varmt fat. Pressa gärna litet citronsaft i stekpannan och häll sedan detta över köttet.
    4. Kotletterna är goda att servera med kokt potatis eller ris, gröna bönor eller broccoli och gärna en tomatsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben