Sicilianska lammkotletter
Efter bryningen beströr du de här lammkotletterna med en blandning av söndersmulat vitt bröd, kryddat med vitlök, och oregano. Pressa gärna litet citronsaft över - rätten blir delikat.
Ingredienser
8 lammkotletter eller skivad lammbog/bringa
1 tsk salt
3 krm svartpeppar
2 msk smör eller margarin
4 - 6 msk finsmulat vitt bröd
2 krossade vitlöksklyftor
2 krm oregano
ev pressad citron
Instruktioner
- Putsa lammkotletterna eller den skivade bogen/bringan. Strö över salt och svartpeppar. Hetta upp matfettet i en stekpanna, lägg i kotletterna och bryn dem väl runtom. Låt dem steka ca 3 minuter på varje sida.
- Blanda vitt bröd med vitlök och oregano. Strö blandningen över kotletterna på bägge sidor. Brödblandningen fastnar mycket lätt på ytan. Låt kotletterna steka ytterligare ca 1 minut på varje sida.
- Ta upp kotletterna och lägg dem på varmt fat. Pressa gärna litet citronsaft i stekpannan och häll sedan detta över köttet.
- Kotletterna är goda att servera med kokt potatis eller ris, gröna bönor eller broccoli och gärna en tomatsallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)