Rosmarinmarinerade lammkotletter på potatiskompott

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Ett enkelt och gott recept som verkligen lyfter fram råvarorna! Klassiska italienska smaker av lamm, rosmarin och god olivolja.

Ingredienser

  • 700 g enkla lammkotletter, med ben
  • Salt
  • Smör
  • Marinad
  • 3 msk limone olivolja
  • 1½ dl limesaft
  • ¾ dl hackad färsk rosmarin eller timjan
  • 1½ msk fransk senap
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • Potatiskompott
  • 500 g små fasta potatisar, skalade
  • Vatten
  • Salt
  • 2 msk limone olivolja
  • 2 tsk honung
  • 1½ dl soltorkade tomater i olja, strimlade
  • 2 msk kapris, grovt hackade
  • ½ dl kaprisbär
  • 2 dl salladslök, i tunna skivor
  • Instruktioner

    1. Lägg kotletterna i dubbla fryspåsar. Vispa samman marinaden och häll den över köttet. Se till att det täcker kotletterna runt om. Ställ i kyl 2 timmar.
    2. Potatiskompott: Koka potatisen mjuk i saltat vatten. Rör ihop olivolja och honung. Blanda samman med tomater, kapris, kaprisbär, salladslök och vänd ner i potatisen. Lägg på lock och ställ åt sidan.
    3. Låt kotletterna rinna av innan de steks 2-3 minuter per sida i het panna. Salta och servera kotletterna på potatiskompotten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben