Ostöverbakade lammkotletter

Serverar: 4 portioner

Provensalska smaker där citronen kliver in som ett uppfriskande inslag.

Ingredienser

  • 4 stora dubbla lammkotletter
  • 3 msk smör och rapsolja oliv
  • ½ tsk salt
  • 1 dl riven Kvibille Svecia
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 2 msk ströbröd
  • 1 dl hackad persilja
  • 250 g körsbärstomater
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250°.
    2. Bryn köttet på båda sidor i 1 msk smör och rapsolja i en stekpanna, salta. Lägg kotletterna på ett ugnssäkert fat.
    3. Blanda ost, vitlök, ströbröd och persilja med 2 msk smör och rapsolja. Bred det på köttet.
    4. Lägg körsbärstomaterna vid sidan om köttet. Gratinera i övre delen av ugnen 3-4 min.
    5. Servera med kokt pasta kryddat med smör och rapsolja, citron och svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben