Fläskkotletter i het sås

Serverar: 4 portioner

Något annorlunda än att bara steka en kotlett.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 kotletter
  • 3 msk tomatpuré
  • 1-2 tsk sambal oelek
  • 2 msk gräslök (klippt)
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Skala och skär löken och vitlöken. Smällt smör i en stor stekpanna och stek snabbt kotletterna på hög värme så att de blir bruna. Ta ur kotletterna ur pannan, salta och peppra och håll dem sedan varma.
    2. Stek lök och vitlök i stekfettet tillsammans med tomatpurén (ca 2 minuter).Tillsätt en kopp vatten och rör om och därefter sambal och eventuellt salt och peppar efter smak.
    3. Lägg tillbaks kotletterna i pannan och värm ca 15 minuter.
    4. Garnera med gräslök.
    5. Gott med potatispuré.
    6. Tips!
    7. Byt ut fläskkotletterna till lammkotletter. De behöver bara värmas 5-10 minuter. (rosé: 5 minuter och 10 minuter för genomstekt)

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben