Rosmarinmarinerade lammracks

Serverar: 4 portioner

Låt köttet marineras i minst 3 timmar eller över natten. Bryn det i stekpannan för att sedan stekas klart i ugnen

Ingredienser

  • Ca 900 g lammracks
  • 1 dl olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 kvistar färsk rosmarin (eller 2 msk torkad rosmarin)
  • 2 tsk chili, hackad
  • 2 msk honung
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 150°
    2. Mixa olivolja, vitlök, rosmarin, chili och -honung i en matberedare. Smaka av med salt och peppar. Lägg lammet i en bunke och slå över marinaden. Täck med folie och låt stå kallt i minst 3 timmar, gärna över natten. Sätt ugnen på 150°C.
    3. Bryn köttet i en stekpanna så det får en fin stekyta. Sätt in en stektermometer och stek i ugnen i ca 15–20 min, köttet ska vara 58 grader. Ta ut köttet, lägg över lite aluminiumfolie och låt det ”vila” några minuter före servering.
    4. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben