Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta.
Ingredienser
3 kg potatis
300 g morötter
500 g sparris
2 knippen rädisor
2 dl västerbottenost
2 dl olivolja
1 msk fransk senap
½ citron
1 msk flytande honung
Instruktioner
- Koka potatisen. Låt den svalna och skär i mindre bitar.
- Slanta morötterna. Koka i lättsaltat vatten så de blir lite mjuka. Förväll sparrisen ca 3 minuter. Spola av i iskallt vatten och dela i ett par delar.
- Skölj och skär rädisorna i kvartar. Blanda grönsakerna med potatisen och västerbottensosten men spar lite till dekoration. Salta och peppra generöst.
- Vispa ihop olivolja, senap, citron och honung och blanda i salladen. Lägg upp i en eller ett par fina skålar och garnera med resterande grönsaker
Liknande recept
Kommentarer (0)