Försommarpotatis

Serverar: 20 portioner

Tid: 1 timme

Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta.

Ingredienser

  • 3 kg potatis
  • 300 g morötter
  • 500 g sparris
  • 2 knippen rädisor
  • 2 dl västerbottenost
  • 2 dl olivolja
  • 1 msk fransk senap
  • ½ citron
  • 1 msk flytande honung
  • Instruktioner

    1. Koka potatisen. Låt den svalna och skär i mindre bitar.
    2. Slanta morötterna. Koka i lättsaltat vatten så de blir lite mjuka. Förväll sparrisen ca 3 minuter. Spola av i iskallt vatten och dela i ett par delar.
    3. Skölj och skär rädisorna i kvartar. Blanda grönsakerna med potatisen och västerbottensosten men spar lite till dekoration. Salta och peppra generöst.
    4. Vispa ihop olivolja, senap, citron och honung och blanda i salladen. Lägg upp i en eller ett par fina skålar och garnera med resterande grönsaker

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben