Färskost

Serverar: 10 portioner

Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta. Kan förberedas dagen innan.

Ingredienser

  • 1 liter mild naturell yoghurt
  • 2 dl crème fraiche
  • ½ tsk salt
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • ev lite smör
  • svartpeppar
  • 1 dl finskuren gräslök
  • 3-4 msk hackade blad av färsk timjan el oregano (el 1-2 msk torkad)
  • Instruktioner

    Häll yoghurt och crème fraiche i en kastrull. Ljumma mycket försiktigt, rör då och då - till max 37 grader. Låt rinna av i kaffefilter över natten. Finhacka vitlöken och fräs i lite smör om du vill mildra smaken. Smaksätt med salt, vitlök (inte för mycket), nymald peppar , gräslök och hackade örter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Gör din egen färskost
    Egen smaksatt färskost passar bra i sommarvärmen. Gott med bara lit...

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Scones
    Scones är ofta ett av de bakverk våra barn får prova på att baka allra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben