Lax fylld med färskost och pepparrot

Serverar: 4 portioner

En himla god maträtt som lagas i långpanna tillsammans med potatis och grönsaker och som serveras med en salsa verde.

Ingredienser

  • 4 laxfiléer, 600 g
  • Salt
  • Fyllning
  • 150 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1½-2 kg potatis, skurna i mindre bitar
  • 1 röd paprika, grovhackad
  • 1 rödlök, grovhackad
  • 250 g körsbärstomater, delade i kvartar
  • 1 blomkålshuvud, delade i buketter
  • Olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Till servering
  • 1 klyftad citron
  • Hackad persilja
  • Instruktioner

    1. Lägg potatisen och alla grönsakerna, utom tomaterna, i en långpanna. Ringla över olivolja och strö över salt, rör gärna runt. Sätt in i 200 grader i 10 minuter.
    2. Blanda färskost, pepparrot, salt och svartpeppar i en bunke. Skär en ficka på ovansidan av varje laxfilé. Fyll fickan med pepparrotsfärskosten.
    3. Ta ut grönsakerna, tillsätt tomaterna och lägg samtidigt laxbitarna bredvid i långpannan. Låt stå i ytterligare 12 minuter eller tills grönsakerna är mjuka och laxen är färdig.
    4. Servera med citronklyftor och toppa ev grönsakerna med hackad persilja. Ringla gärna en salsa verde över grönsakerna vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    UllaC 30 augusti 2011

    En jättegod middag där alla smakerna passar så bra tillsammans.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben