Elins lättrimmade lax med pepparrot

Serverar: 4 portioner

En fantastisk lax i sås med svenska smaker. Rimmad blir den extra saftig och fin.

Ingredienser

  • 600 g skinn- och benfri laxfilé
  • 1 liter vatten
  • 4 msk salt
  • 2 msk socker
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 dl hackad dill
  • 1 tsk pressad citron
  • 4 msk riven pepparrot
  • Dillkvistar
  • Instruktioner

    1. Lägg laxen i en ungssäker form. Blanda vatten, salt och socker och häll i formen, lagen ska täcka laxen. Låt ligga ca 30 minuter. Sätt ugnen på 225 grader. Ta upp laxen och häll bort lagen.
    2. Blanda grädden, peppar, dill och citronsaft i formen. Lägg i laxen. Tillaga i mitten av ugnen ca 20 minuter. Strö över pepparrot och dillkvistar.
    3. Servera med kokta grönsaker och pressad potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben