Omelett med västerbottenost, pepparrot och rökt lax

Serverar: 4 portioner

Denna rätt är nog helt gudomlig! Ett måste snarast för min del...

Ingredienser

  • 150 g riven västerbottenost
  • 6 kokta potatisar
  • 2 gula lökar
  • 4 ägg
  • 1 dl mjölk
  • Salt
  • Vitpeppar
  • 1 knippa gräslök
  • 200 g rökt lax
  • 1 knippa dill
  • Pepparrot
  • Svenskt Smör
  • Instruktioner

    1. Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Rör ihop äggen med mjölken och västerbottenost, salta och peppra.
    2. Fräs lite Svenskt Smör i en stekpanna, gärna en teflonpanna, lägg i potatis och lök och stek försiktigt utan att det tar färg. Slå på äggsmeten och rör försiktigt runt. Stek på svag värme tills äggstanningen stannat.
    3. Skär gräslöken fint och lägg den och laxen på omeletten.
    4. Riv pepparroten. Avsluta med dillvippor, riven pepparrot och lite smält Svenskt Smör som läggs på omeletten. Servera omeletten omedelbart då laxskivorna är lätt ljumma.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben