Omelett med västerbottenost, pepparrot och rökt lax
Serverar: 4 portioner
Denna rätt är nog helt gudomlig! Ett måste snarast för min del...
Ingredienser
150 g riven västerbottenost
6 kokta potatisar
2 gula lökar
4 ägg
1 dl mjölk
Salt
Vitpeppar
1 knippa gräslök
200 g rökt lax
1 knippa dill
Pepparrot
Svenskt Smör
Instruktioner
Skala och skiva potatisen. Skala och skiva löken. Rör ihop äggen med mjölken och västerbottenost, salta och peppra.
Fräs lite Svenskt Smör i en stekpanna, gärna en teflonpanna, lägg i potatis och lök och stek försiktigt utan att det tar färg. Slå på äggsmeten och rör försiktigt runt. Stek på svag värme tills äggstanningen stannat.
Skär gräslöken fint och lägg den och laxen på omeletten.
Riv pepparroten. Avsluta med dillvippor, riven pepparrot och lite smält Svenskt Smör som läggs på omeletten. Servera omeletten omedelbart då laxskivorna är lätt ljumma.