Sallad på rökt lax med pepparrot

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Lägg upp på fat och piffa med dillkvistar och riven pepparrot.

Ingredienser

  • 200 g rökt lax, gärna i bit
  • 1 huvud (el 1 kruka) romansallad
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 2 tsk äppelcidervinäger
  • 1 tsk vatten
  • 2 msk riven pepparrot (ev lite mer)
  • Salt
  • Svartpeppar (gärna nymalen)
  • Brödkrutonger (finns att köpa färdiga)
  • Dill
  • Instruktioner

    Tärna laxen och strimla salladen, lägg i en bunke. Rör ihop crème fraiche, olivolja, äppelcidervinäger, vatten, pepparrot, salt och peppar till en dressing. Skeda dressingen över sallad och lax, blanda försiktigt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben