Tunnbrödsrullar med lax och wasabi

Serverar: 20 portioner

Tid: 15 minuter

Ingick i dottern Sofias studentbuffé. Vi bjöd på Fläderbål och som tilltugg tunnbrödsrullar med lax, katrinplommon med bacon. Buffématen var rosmarinmarinerad fläskfilé, citrusinkokt lax, försommarpotatis, rostad grönsakssallad, färskost, och citron & jordgubbstårta. Kan förberedas dagen innan!

Ingredienser

  • 200 gram färskost
  • 3 tsk wasabi el riven pepparrot
  • 3 skivor tunnbröd
  • 250 gram tunt skivad kallrökt lax
  • 1 knippe gräslök el dill
  • Instruktioner

    Blanda färskost och wasabi/pepparrot. Bred ett tjockt lager färskost på tunnbrödet. Fördela laxskivorna. Strö över finhackad gräslök/dill. Rulla ihop från långsidan och slå in i plastfolie. Låt ligga i kylen ett par timmar, gärna över natten. Skiva i 2 cm tjocka skivor strax före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben