Pannpizza och vitkålssallad

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Pizza är ett ypperligt tillfälle att använda upp rester. Alla ostsorter fungerar, t.ex. hushållsost, fetaost eller klickar av mascarpone. Titta efter vad du har i kylen, kanske oliver, trötta grönsaker, köttpålägg i skivor eller marinerade vitlöksklyftor. Det mesta går att använd som topping.

Ingredienser

  • 1 ark bakplåtspapper
  • 35 g ruccola
  • 6 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 1 msk smör
  • 100 g purjolök
  • 1 liten zucchini
  • 1 röd paprika
  • 100 g körsbärstomater
  • 120 g lammkorv
  • 125 g mozzarella
  • 1 dl tomatpuré
  • 4 tsk oregano
  • 300 g vitkål
  • 2 msk olivolja
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°. Lägg bakplåtspapper på en plåt.
    2. Skölj ruccola.
    3. Blanda vetemjöl, bakpulver och 2 krm salt i en skål. Tillsätt 2 dl kallt vatten och arbeta ihop till en deg.
    4. Kavla ut degen på ett mjölat bord till två runda bottnar som ryms i en stekpanna. Smält smör i stekpannan och stek en botten i taget på medelhög värme i 3-4 minuter. Lägg på plåten med den ostekta sidan uppåt.
    5. Under tiden som bottnarna steks, skölj och strimla purjolök. Spar hälften av den strimlade purjon till salladen. Skär en halv zucchini i tunna skivor (ca 5 mm) och en halv paprika i tunna ringar. Halvera körsbärstomater, skiva lammkorv och mozzarella i tunna skivor.
    6. Fördela ½ dl tomatpuré och 2 tsk oregano på varje botten. Lägg på fyllningen i ordningen: purjo, zucchini, paprika, tomater, korv och mozzarella. Grädda i 10-12 minuter.
    7. Riv vitkål. Tärna en halv paprika och en halv zucchini smått. Blanda med den strimlade purjon, olivolja, vitvinsvinäger, 2 krm salt och 2 krm svartpeppar i en skål.
    8. Toppa pizzorna med ruccolan och servera med pizzasalladen.

    Liknande recept

    4
    20 min
    12
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben