Gott ,gräddigt.
Men jag använder mera av allt i detta recept.
Ingredienser
600 gram Fläskfile
smör till stekning
Paprikasås
2 röda paprikor(250-300 gr)
smör till stekning
1 grönsaksbuljongtärning
4 dl grädde
1 tsk paprikapulver
1-2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
Instruktioner
- Skär köttet i 2 1/2 cm tjocka skivor.Platta ut dom med en kötthammare.stek och krydda. Lägg upp bitarna på ett fat att rinna av och svalna.
- Kärna ur och hacka paprikorna grovt. Fräs i vid kastrull.
- Tillsätt buljongen och låt den smälta ner. Häll på grädde,tillsätt paprikapulver och vitlök. Salt och peppar behövs ej.
- Låt koka ihop till en krämig konsistens på kraftig värme under omrörning. Tar ca 10-30 min, tiden varierar.
- Tillsätt creme fraiche och koka upp.
Lägg i filebitarna (utan köttsaft) i såsen. Koka upp.
- Serveras med strips och sallad. Bör ej frysas med tanke på paprikan i såsen.
Liknande recept
Kommentarer (0)