Paprikafilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 25 minuter

Filékött för onekligen tanken till fest. Väljer man t ex kalv- eller nötfilé till en kötträtt märker man sannerligen att det gräver ett djupt hål i hushållskassan. Fläskfilé är däremot inte så dyrt och därför kan man välja den när man vill göra extra goda kötträtter i vardagslag. Paprika, både kryddan och grönsaken, finns med i receptet och dessutom rödvin att låta köttet puttra i tills det är helt mört.

Ingredienser

  • 2 fläskfiléer à ca 600 g
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm paprikapulver
  • 1/2 krm vitpeppar
  • 2 msk smör eller margarin
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 2 dl rödvin
  • Instruktioner

    1. Skär fläskfilén i skivor och panera dem i kryddat vetemjöl. Stek filéerna väl på bägge sidor i smör eller margarin. Ansa paprikan och strimla den över köttet, slå på rödvin och låt alltsammans puttra på svag värme under lock ca 10 minuter.
    2. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben