Filékött för onekligen tanken till fest. Väljer man t ex kalv- eller nötfilé till en kötträtt märker man sannerligen att det gräver ett djupt hål i hushållskassan. Fläskfilé är däremot inte så dyrt och därför kan man välja den när man vill göra extra goda kötträtter i vardagslag. Paprika, både kryddan och grönsaken, finns med i receptet och dessutom rödvin att låta köttet puttra i tills det är helt mört.
Ingredienser
2 fläskfiléer à ca 600 g
2 msk vetemjöl
1 tsk salt
1 krm paprikapulver
1/2 krm vitpeppar
2 msk smör eller margarin
1 röd paprika
1 grön paprika
2 dl rödvin
Instruktioner
- Skär fläskfilén i skivor och panera dem i kryddat vetemjöl. Stek filéerna väl på bägge sidor i smör eller margarin. Ansa paprikan och strimla den över köttet, slå på rödvin och låt alltsammans puttra på svag värme under lock ca 10 minuter.
- Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en sallad.
Liknande recept
Kommentarer (0)