Paprikagulasch

Serverar: 4 portioner

lätt och gott

Ingredienser

  • 8 st paprikor, gröna gula röda
  • 2 lökar
  • 250 g champinjoner
  • 1 msk olja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk tomatpuré
  • 2 tsk milt paprikapulver
  • 1 knivsudd starkt paprikapulver
  • ½-1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 1 tsk torkad mejram
  • 4 dl grönsaksboljong
  • 1½ dl creme fraiche
  • 3 st ättiksgurkor
  • 6 st wienerkorvar eller annan korvsort
  • färska basilikablad
  • Instruktioner

    Tärna paprikan hacka löken dela champinjonerna i fjärdedelar Hetta upp oljan i en låg vid stekpanna och stek champinjonerna i 5min skala vitlöken och pressa över den blanda ner lök och paprikabitaroch låt allt koka samman på svag värme i ca 5 min blanda ner tomatpuren och krydda med paprikapulver salt peppar och mejram häll över buljongen låt koka upp och tillsätt creme fraiche rör om och låt puttra på svag värme i ca 5 min skiva gurka och korven lägg ner det i grytan och låt puttra i ca 5 min till .garnera med basilikabladen och servera med pasta eller kokt potatis eller ljust bröd

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben