Paprikagulasch

Serverar: 4 portioner

Ajvar relish är den ungerska paprikapastan som sätter rätt färg och smak! Gulasch är Ungerns nationalrätt. Recepten varierar över hela landet, den gemensama faktorn är dock att den innehåller paprika och kryddan kummin.

Ingredienser

  • 1 tsk timjan
  • 4 paprikor
  • 1 msk smör och rapsolja
  • 1 tsk salt
  • 1 dl riven ost mager
  • 1 dl mild ajvar relish
  • 2 ½ dl matlagningsgrädde 15%
  • 2 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär paprikorna i bitar. Skala och hacka vitlöken.
    2. Fräs paprika och vitlök med timjan i smör och rapsolja i en gryta. Krydda med salt. Häll på grädde och ajvar relish. Låt det koka några minuter.
    3. Servera med pasta och lite riven ost.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben