Paprikamarmelad

Underbar marmelad, jätte god som ett spännande inslag på ostbrickan eller toppa på rostad smörgås med ost...

Ingredienser

  • 750 g röd paprika ( 4 - 5 st)
  • 1 l strösocker
  • 1 dl äppelcidervinäger
  • 1 dl nypressad citronjuice
  • 1 flaska fruktpektin ( 180 ml)
  • Instruktioner

    1. Tillagningstid: Över 20 min Svårighetsgrad: Avancerat
    2. Kärna ur och finhacka paprikan. Lägg paprika, socker och vinäger i en rejäl gryta. Gör ett uppkok, under omrörning, tills sockret smält. Ta kastrullen från spisen och låt marmeladen stå 1 timme i rumstemperatur. Häll i citronjuicen och gör ett nytt uppkok, låt marmeladen koka livligt 5 minuter. Häll i certo och stormkoka marmeladen ytterligare 2 minuter. Häll upp marmeladen i varma rena burkar. Lägg en handduk över och låt burkarna stå i rumstemperatur till nästa dag. Tillslut med rena (kokta) lock. Ställ svalt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben