Paprikapesto

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 20 minuter

Det här är ett tillbehör som återkommer här hemma varje sommar när det är dags för grillkvällar. Gott till grillat kött eller någon god grillad korv av kabanoss/chorizotyp.

Ingredienser

  • 1 stor burk grillad paprika
  • 1 dl sötmandel, skållad
  • 1-2 vitlöksklyftor
  • 1-2 msk olivolja
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skålla mandeln och gnid av skalen. Lägg mandeln i en matberedare tillsammans med den grillade paprikan och vitlöksklyftorna. Mixa alltsammans tills det blir en tjock röra. Späd med olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
    2. Peston kan med fördel förberedas ett par timmar före servering. Låt stå i kyl tills ca 30 minuter före servering. Rör om i peston innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben