Pasta med paprikapesto och halloumi
Ljuvlig och lättlagad vegetarisk pastarätt. Varianter på pesto är alltid uppskattat. Denna med paprika, är lika vacker som den är god.
Mixa med ½ röd chilifrukt i peston om du gillar hetta!
Ingredienser
2 röda paprikor
1 dl solrosfrön
½ dl olivolja
50 g finriven parmesanost
1 hackad vitlöksklyfta
Salt
320 g pasta
2 tsk olivolja
250 g halloumi
1 knippa grön sparris
Topping
Riven parmesanost
Solroskärnor
Svartpeppar ur kvarn
Instruktioner
- Sätt ugnen på 250 grader.
- Halvera paprikorna och lägg bitarna med skalet uppåt på en plåt. Rosta mitt i ugnen tills skalet är brun-svart, ca 20 minuter. Kyl i kallt vatten, skala och ta bort kärnhuset. Rosta solroskärnor i en torr stekpanna. Mixa paprika, olja, solroskärnor, finriven parmesan och vitlök till en slät pesto. Smaka av med salt.
- Koka pastan enligt anvisning på förpackningen. Ansa sparrisen och skär i bitar. Stek i het panna med olivolja, ca 2 minuter. Skiva halloumin och stek i het panna med olja.
- Blanda pastan med peston. Lägg upp på tallrikar. Toppa med sparris och halloumibitar. strö över lite finriven parmesanost, solroskärnor och dra ett varv med pepparkvarnen. Servera!
Liknande recept
Kommentarer (0)