Paprikasill

Serverar: 25 portioner

Den inlagda sillen blir färgglad av paprika, purjolök och senapsfrön.

Ingredienser

  • 4 förpackningar 5-minuterssill à 420 g
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1 bit purjolök, det gröna, ca 20 cm
  • Lag
  • 4 dl vatten
  • 2 dl koncentrerad inläggningslag från sillen
  • 2 msk gult senapsfrö
  • 2 lagerblad
  • 1 tsk stött kryddpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten, inläggningslag och kryddor. Låt lagen kallna.
    2. Låt sillen rinna av och skär den i ca 2 cm breda bitar. Kärna ur och tärna paprikorna. Ansa och finstrimla purjolöken. Varva sill och grönsaker i en burk och häll på lagen.
    3. Låt stå 1 dygn i kylskåp före servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    pihal 1 januari 2013

    supergod, liknar ett recept som min mamma bjöd på till jul förr och som jag letat efter. Bytte dock purjon mot rödlök. 5 i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben