Bäst till fågel denna jättefina gelé och så vacker med sin klarröda färg.
Ingredienser
3 kg mogna, ej övermogna paradisäpplen
3 1/4 l vatten
1 kg florsocker till varje liter avrunnen sursaft
Instruktioner
- Rensa och skölj äpplena väl
Skär bort blomfästen, stjälkar och ev. skämda delar.
Skär i klyftor eller bitar.
Skal och kärnhus ger vacker färg och fyllig smak och skall vara kvar.
Lägg frukten i syltgrytan med vattnet.
Koka - ej för länge - häll massan i silduk och låt självrinna.
Mät den sura saften, väg upp sockret.
Värm saften, koka 5 min.
Vispa eller rör i sockret
Koka sakta utan omröring 8-12 min eller till allt skum samlas på ytan.
Tag geléprov.
Tag bort skumkakan.
Häll upp på varma geléglas eller burkar.
- OBS inget pektin behöver tillsättas.
Liknande recept
Kommentarer (2)
Har just gjort ditt paradisäppelgelé. Blev mycket bra! Jag fotograferade och la in fotot här på din sida. Kram Annper
Tyvärr går det inte att lägga in bilder, jag har försökt två gånger. Men så fort jag kan, så lägger jag in bilden! Kram Annper