Paradisäppelgelé

Bäst till fågel denna jättefina gelé och så vacker med sin klarröda färg.

Ingredienser

  • 3 kg mogna, ej övermogna paradisäpplen
  • 3 1/4 l vatten
  • 1 kg florsocker till varje liter avrunnen sursaft
  • Instruktioner

    1. Rensa och skölj äpplena väl Skär bort blomfästen, stjälkar och ev. skämda delar. Skär i klyftor eller bitar. Skal och kärnhus ger vacker färg och fyllig smak och skall vara kvar. Lägg frukten i syltgrytan med vattnet. Koka - ej för länge - häll massan i silduk och låt självrinna. Mät den sura saften, väg upp sockret. Värm saften, koka 5 min. Vispa eller rör i sockret Koka sakta utan omröring 8-12 min eller till allt skum samlas på ytan. Tag geléprov. Tag bort skumkakan. Häll upp på varma geléglas eller burkar.
    2. OBS inget pektin behöver tillsättas.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Annras 23 augusti 2008

    Har just gjort ditt paradisäppelgelé. Blev mycket bra! Jag fotograferade och la in fotot här på din sida. Kram Annper

    Annras 23 augusti 2008

    Tyvärr går det inte att lägga in bilder, jag har försökt två gånger. Men så fort jag kan, så lägger jag in bilden! Kram Annper

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben