Partylax med kronärtskocksröra

Serverar: 4 portioner

Hel laxfilé som toppas med en krämig och läcker kronärtskocksröra med sardeller. En riktig partyrätt som går snabbt att göra!

Ingredienser

  • 800 g hel laxfilé med skinn, urbenad
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Kronärtskocksröra
  • 1 burk kronärtskockshjärtan, 240 g
  • 3 msk hackad bladpersilja
  • 2 msk hackad dill
  • 3 sardeller
  • 1 ekologisk citron
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk fransk senap
  • 2-3 msk majonnäs, hemgjord eller Hellman´s
  • Servering
  • Kokt potatis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Lägg laxsidan på en bakpappersklädd plåt. Salta och peppra. Häll av kronärtskockshjärtana i ett durkslag. Lägg dem på en stor skärbräda och hacka grovt tillsammans med örterna och sardellerna (spara lite dill till dekoration). Tvätta citronen och riv skalet. Skala vitlöken och riv den. Lägg allt i en skål och blanda i citronskal och riven vitlök.
    3. Vänd i senap och majonnäs, använd bara så mycket majonnäs att det håller ihop. Smaka av med salt och peppar och bred ut röran över laxen. Skär citronen som du rev skalet av i mycket tunna skivor och lägg dem över laxen i ett fint mönster. Baka i ugnen i ca 20 minuter.
    4. Garnera med resterande dillkvistar och servera gärna kokt potatis till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben