Påskmuffins

Serverar: 12 portioner

Roliga och goda muffins till påsk!

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 0,75 dl mjölk
  • 1,5 dl Dansukker Råsocker
  • 2 st ägg
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
  • 2 msk potatismjöl
  • 2,5 dl vetemjöl
  • Fromage
  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 3 st ägg
  • 2 dl kaffegrädde
  • 1 st citron rivet skal och saft
  • 5 st gelatinblad
  • 3 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Flor med chokladsmak
  • Instruktioner

    1. 1. Smält margarinet och tillsätt mjölken. Låt bli varmt, men koka inte.
    2. 2. Vispa upp socker och ägg lätt. Blanda samman bakpulver, vaniljsocker, potatismjöl och vetemjöl och rör ner i smeten växelvis med mjölkblandningen.
    3. 3. Häll upp i pappersformar eller i muffinsplåt och grädda påskmuffinsen mitt i ugnen i 225° i ca 12 minuter. Låt svalna.
    4. 4. Skär ett lock av muffinsen och dela detta i två bitar.
    5. 5. Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.
    6. 6. Blanda kaffegrädde, ägg och florsocker i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i den varma krämen. Tillsätt citronsaft och –skal.
    7. 7. Vispa grädden till fast skum och vänd ner i den avsvalnade krämen. Lägg fromage med hjälp av skedar på muffinsen. Stick i de delade muffinslocken som vingar.
    8. 8. Blanda flor med choklad- och jordgubbsmak med lite vatten och garnera ögon och näbb på kakorna. Ställ i kylskåp till servering.

    Liknande recept

    30 min
    10-12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben