Passionsfrukts- och chokaldtårta
Hittade detta recept för något år sedan, men minns tyvärr inte var. Har modifierat det något och gjort det något "lättare". Tårtan är väldigt mättande, så den räcker till många /länge!
Ingredienser
Botten
150 gr digestivekex
50 gr smält smör
50 gr hackad mörk choklad
Fyllning
1 msk gelatinpulver
1 dl socker
2 äggulor
1 ask Philadelfiaost (light)
1/2-3/4 burk Kesella Vanilj
1 burk Kesella (Mager)
½ dl Kaluha
Gelétäcke
4 passionsfrukter
2 dl (frukt)juice
½ msk gelatin
Instruktioner
- Botten: Blanda alla ingerdienser till botten och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda 8-10 min i 200 grader. Låt svalna helt.
- Fyllningen: Smält gelatinet på svag värme. Låt svalna. Vispa socker och äggulor pösiga. Blanda ner Kaluha och Philadelfiaost. Vispa ner gelatinet och rör i Kesellan. Fyll formen med smeten. Ställ att stelna i kylen.
- Gelétäcket: Smält gelatinet och låt svalna. Gröp ur passionsfrukterna i en sil och pressa igenom saft och fruktkött. Tillsätt juicen och sen gelatinet under omrörning. Häll gelén ovanpå tårtan och låt stelna i kylen.
Liknande recept
Kommentarer (0)