Passionsfrukts- och chokaldtårta

Hittade detta recept för något år sedan, men minns tyvärr inte var. Har modifierat det något och gjort det något "lättare". Tårtan är väldigt mättande, så den räcker till många /länge!

Ingredienser

  • Botten
  • 150 gr digestivekex
  • 50 gr smält smör
  • 50 gr hackad mörk choklad
  • Fyllning
  • 1 msk gelatinpulver
  • 1 dl socker
  • 2 äggulor
  • 1 ask Philadelfiaost (light)
  • 1/2-3/4 burk Kesella Vanilj
  • 1 burk Kesella (Mager)
  • ½ dl Kaluha
  • Gelétäcke
  • 4 passionsfrukter
  • 2 dl (frukt)juice
  • ½ msk gelatin
  • Instruktioner

    1. Botten: Blanda alla ingerdienser till botten och tryck ut i en form med löstagbara kanter. Grädda 8-10 min i 200 grader. Låt svalna helt.
    2. Fyllningen: Smält gelatinet på svag värme. Låt svalna. Vispa socker och äggulor pösiga. Blanda ner Kaluha och Philadelfiaost. Vispa ner gelatinet och rör i Kesellan. Fyll formen med smeten. Ställ att stelna i kylen.
    3. Gelétäcket: Smält gelatinet och låt svalna. Gröp ur passionsfrukterna i en sil och pressa igenom saft och fruktkött. Tillsätt juicen och sen gelatinet under omrörning. Häll gelén ovanpå tårtan och låt stelna i kylen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben