Exotisk passionfrukts och apelsinmousse

Serverar: 4 portioner

Tid: 50 minuter

Mums!

Ingredienser

  • 1 gelatinblad
  • 4 passionsfrukter
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 msk färskpressad apelsinsaft
  • 2 ägg
  • 1 äggula
  • ½ dl strösocker
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladet 5 minuter i kallt vatten. Gröp ur passionsfrukterna. Passera fruktköttet så att kärnorna försvinner. Vispa grädden till ett fast skum. Ställ åt sidan. Vispa ägg, äggulan och socker poröst. Rör ner passionsfrukts- och apelsinsaft.
    2. Smält gelatinet i en kastrull på svag värme. Blanda det med ¼ av äggsmeten. Tillsätt det i resten av äggsmeten. Vänd till sist ner grädden. Häll upp i glas eller koppar. Låt stå i kyl minst 2 timmar men gärna 4 tim. Dekorera med passionsfruktskärnor och en chokladfigur innan servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben