Passionssorbet

Serverar: 3-4 portioner

En underbart god sorbet.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl socker
  • 1 msk pressad apelsinsaft
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 4 passionsfrukter
  • 1 äggvita
  • Instruktioner

    1. Lägg vatten, pressad apelsin- och citronsaft och socker i en kastrull. Låt det koka upp och koka ca 5 minuter, utan att röra i det, så att det blir en simmig lag. Låt lagen kallna.
    2. Halvera passionsfrukterna och gröp ur kärnor och fruktkött. Lägg det i en sil och pressa ut saft och fruktkött med baksidan av en sked. Fortsätt tills kärnorna ligger blanka i silen. Kasta bort dem.
    3. Rör ner fruktsaften i sockerlagen. Frys massan till en sörjig konsistens i frysen.
    4. Vispa äggvitan till hårt skum. Rör ner det i den snösörjiga fruktmassan. Vispa gärna med el-visp så att massan blir luftig.
    5. Täck formen och ställ tillbaka den i frysen. Låt den frysa minst 4-5 timmar.
    6. Skeda upp sorbeten i glas och garnera med citronmeliss strax innan den ska serveras.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben