Peach Cobbler

Serverar: 6 portioner

En cobbler är ett mellanting mellan paj med mjukt "skal" och en pudding. Det här är ett amerikansk recept på en klassiker. Serveras med fördel med en kula vaniljglass.

Ingredienser

  • Skal
  • 50 g smör
  • 150 g strösocker
  • 125 g vetemjöl
  • ½ tsk salt
  • 1 ½ tsk bakpulver
  • 1 ¼ dl mjölk
  • 350 g skivade persikor (färska eller från burk är en smaksak)
  • 2 krm kanel, malen
  • Lite vatten (eller lagen från konserven)
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180°C och smörj en glasform på c:a 25 cm.
    2. Smält smöret.
    3. Vispa ägg och 2/3 av sockret till en vit och fluffig smet.
    4. Ta en ren skål och blanda mjöl, bakpulver och resten av sockret.
    5. Sikta ner mjölblandningen i smeten och blanda försiktigt så att inte fluffet sjunker samman. Blanda mjölken och det smälta smöret så att smöret svalnar och rör ner blandningen lika försiktigt i smeten.
    6. Sprid ¾ av smeten jämnt i i botten och på sidorna av formen. Använder du konserverade persikor så låt dem rinna av ordentligt innan du använder dem, men spara lagen.
    7. Lägg i de skivade persikorna och skeda över resten av smeten på toppen. Häll fruktlagen eller vattnet över och sprinkla över kanel och socker.
    8. Baka av i 180°C i 45 - 50 minuter eller tills kakan känns genombakt när du sticker den med en trästicka. Blir den för mörk kan du köra enbart undervärme de sista minuterna.
    9. Frukt och fruktlag kommer att lägga sig i botten av kakan under bakningen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben