Peach melba-mazarin

Serverar: 10 portioner

Supersöt avslutning med persikor, hallon och påskgodis.

Ingredienser

  • 500 g mandelmassa
  • 200 g smör, rumsvarmt
  • ½ dl strösocker
  • 5 ägg
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 2 persikor eller 4 halvor på burk
  • 100 g hallon + 25 g att passera
  • Glasyr
  • 3 dl florsocker
  • 1½ msk vatten
  • 1 msk passerade hallon
  • Garnering
  • 50 g jellybeans eller påskgodis
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Riv mandelmassan på rivjärn och blanda med smöret. Tillsätt socker,ägg, vaniljsocker och mjöl blandat med bakpulver. Rör till en jämn smet.
    2. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Blanda ner persikor och hallon i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
    3. Grädda kakan i nedre delen av ugnen cirka 50 minuter. Låt kakan stå kvar i formen cirka 5 minuter innan den lossas och får kallna på galler.
    4. Passera 25 g hallon genom en finmaskig sil. Kasta bort kärnorna. Blanda florsocker, vatten och passerade hallon och rör till en slät glasyr. Bre glasyren på kakan och garnera med godis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben