Peach Melba-sylt

Serverar: 1 portioner

En klassisk sylt, god till glass och våfflor. Prova ett sött muscatvin till.

Ingredienser

  • 5 persikor, ca 500 g
  • 600 g hallon
  • 2 msk vatten
  • 800 g strösocker, ca 9½ dl
  • Ev 100 g valnötter
  • Instruktioner

    1. Kärna ur och skär persikorna i bitar. Lägg dem i en kastrull med hallon och vatten. Koka under lock 5-10 minuter.
    2. Häll i sockret, rör om och sjud ytterligare 5-10 minuter utan lock. Skumma väl.
    3. Tillsätt eventuellt grovhackade valnötter.
    4. Skölj ur burkarna med hett vatten och häll i den varma sylten. Sätt på locken och låt kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben