Pekanpaj med Jack Daniel’s
En härlig paj från amerikanska
södern. Därifrån kommer
också Jack Daniel’s – en klassisk
rock’n’roll-drink som gör
sig nog så fint i desserter.
Ingredienser
Pajdeg
125 g smör, kallt
3 dl mjöl
1 msk mjölk
1 msk socker
1 krm salt
Fyllning
3 ägg
2 1/2 dl mörk sirap
1/2 dl Jack Daniel’s
2 msk vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 1/2 dl strösocker
3 dl (180 g) pekannötter
Instruktioner
- Skär smöret i kuber ochblanda hastigt ihop alla ingredienser
till pajdegen.
- Låt vila i kylen i 1 timme. Kavla ut och rulla upp påkaveln, flytta över till ensmord pajform, cirka 24 cm i diameter.
- Jämna till kanterna och nagga i botten.
Ställ in i frysen i 30 minuter. Förgrädda direkt från frysen i 200 grader i 10 minuter. Sänk till 175 grader.
- Vispa äggen och blanda med sirap och Jack Daniel’s.
Blanda mjöl, vaniljsocker,salt och socker.
- Häll försiktigt ner äggsmeten i mjölbunken och rör
om noga så att alla klumpar försvinner. Häll fyllningen i pajskalet. Strööver pekannötterna.
- Grädda i ugnen i 50 minuter eller tills fyllningen
stannat. Låt svalna. Skär upp och servera med vaniljglass
eller vispad grädde smaksatt med Jack Daniel’s.
Liknande recept
Kommentarer (0)