Pekanpaj med Jack Daniel’s

Serverar: 8 portioner

Tid: 2 timmar

En härlig paj från amerikanska södern. Därifrån kommer också Jack Daniel’s – en klassisk rock’n’roll-drink som gör sig nog så fint i desserter.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 125 g smör, kallt
  • 3 dl mjöl
  • 1 msk mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 1/2 dl mörk sirap
  • 1/2 dl Jack Daniel’s
  • 2 msk vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 1/2 dl strösocker
  • 3 dl (180 g) pekannötter
  • Instruktioner

    1. Skär smöret i kuber ochblanda hastigt ihop alla ingredienser till pajdegen.
    2. Låt vila i kylen i 1 timme. Kavla ut och rulla upp påkaveln, flytta över till ensmord pajform, cirka 24 cm i diameter.
    3. Jämna till kanterna och nagga i botten. Ställ in i frysen i 30 minuter. Förgrädda direkt från frysen i 200 grader i 10 minuter. Sänk till 175 grader.
    4. Vispa äggen och blanda med sirap och Jack Daniel’s. Blanda mjöl, vaniljsocker,salt och socker.
    5. Häll försiktigt ner äggsmeten i mjölbunken och rör om noga så att alla klumpar försvinner. Häll fyllningen i pajskalet. Strööver pekannötterna.
    6. Grädda i ugnen i 50 minuter eller tills fyllningen stannat. Låt svalna. Skär upp och servera med vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med Jack Daniel’s.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben