Peppargrillad Chateaubriand med Stekhussås

Serverar: 2 portioner

Tid: 30 minuter

Mitt delen av oxfilen, rullad i peppar och grillad på båda sidor serverad med en stekhussås.

Ingredienser

  • 400-500 g mittbit av oxfilé
  • Pepparmix
  • 1 lök
  • 3 dl grädde
  • 1 dl gräddfil
  • 2 msk gelé
  • 2 msk dijonsenap
  • Salt
  • Peppar
  • Oxfond
  • Grönsaker
  • Instruktioner

    1. Måtten i recepten är inte skriva i sten utan ni får testa lite för att hitta just er smak.
    2. Såsen: Hacka löken och fräs på den, tillsätt gelé och dijonsenap. När det smält ihop tillsätt oxfond och grädde. smaksätt med salt och vitpeppar. När såsen är så gott som klar så tillsätts gräddfilen, kom ihåg att såsen kan skära sig om den kokar med gräddfilen i.
    3. Skär ut två bra bitar av oxfiléns mitt. Bitarna ska vara 3-4 cm höga och väga 200-250g. Rulla bitarna i pepparmix och grilla dom sen på grill eller i grillpanna. Om du är rädd för dom ska brännas vid så ge filén ränder och kör den sen färdigt i ugnen på ca 150 grader.
    4. Rekommenderar att man alltid använder termometer för att veta när köttet är klart. Skickar med temp skalan vi använder när vi jobbar.
    5. Blodig ca 50 grader Medium ca 55 grader Väl ca 65 grader
    6. Fräs på lite grönsaker lägg i botten på tallriken med köttbiten över och häll lite sås tvärs över tallriken.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben