Pepparkaksbröd

Serverar: 6 portioner

Ingredienser

  • 2 dl ljus matbrödssirap
  • 1½ dl brun farin
  • 1½ dl filmjölk
  • 1 ägg
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 dl fint rågmjöl
  • ½ tsk bikarbonat
  • ½ tsk hjorthornssalt
  • ½ tsk malda kryddnejlikor
  • ½ tsk malen ingefära
  • ½ tsk malen kardemumma
  • 1 tsk malen kanel
  • Instruktioner

    Rör samman sirap, farinsocker, filmjölk och ägg i en bunke. Blanda de båda mjölsorterna med bikarbonat, hjorthornssalt och kryddorna. Rör ned det i sirapsblandningen. Arbeta snabbt ihop till en deg. Lägg degen i en smord, avlång brödform. Ca 1½ liter. Grädda brödet på galler i nedre delen av ugnen i 175°C i 70 min. Låt limpan svalna i formen innan den stjälps upp på galler. Låt kallna i en bakduk.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben