Pepparkakscookies

Serverar: 25 portioner

Pepparkakor i "cookieform" som är goda till te, kaffe eller glögg.

Ingredienser

  • 125 g smör, rumsvarmt
  • 1½ dl farinsocker
  • 1 dl mörkt muscovadosocker
  • 1 ägg
  • 3½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • ½ tsk bikarbonat
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • 1½ dl russin
  • 1 dl hackad mandel, skållad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa samman smör och allt socker. Tillsätt ägget och rör ihop. Blanda alla torra ingredienser utom russin och mandel. Sikta ner blandningen i smeten. Tillsätt russin och hackad mandel, spara lite mandel.
    3. Forma till bollar. Strö över sparad mandel. Lägg bollarna ganska glest på en plåt med bakplåtspapper. Grädda kakorna mitt i ugnen 12-15 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben