Pepparkaksgrissini

Serverar: 30 portioner

Älskad klassiker i ny spännande form. Kul på adventskalaset!

Ingredienser

  • 25 g jäst för söta degar
  • 1 1/4 dl ljummet vatten
  • 1 dl Dansukker Farinsocker
  • 1 krm salt
  • 1 msk pepparkakskryddor
  • 50 g rumsvarmt smör eller margarin
  • 5 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en skål. Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig. Socker, salt, kryddor och matfett tillsätts. Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
    2. Låt jäsa under duk i 40 minuter. Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
    3. Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm. Skär remsor, cirka 1 1/2 cm breda och vid dem till spiraler. Lägg på plåt med bakplåtspapper.
    4. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter.
    5. Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, gärna till en kopp varm choklad, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100 °C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben