Älskad klassiker i ny spännande form.
Kul på adventskalaset!
Ingredienser
25 g jäst för söta degar
1 1/4 dl ljummet vatten
1 dl Dansukker Farinsocker
1 krm salt
1 msk pepparkakskryddor
50 g rumsvarmt smör eller margarin
5 dl vetemjöl
Instruktioner
- Smula jästen i en skål.
Tillsätt vattnet och rör tills jästen löst sig.
Socker, salt, kryddor och matfett tillsätts.
Arbeta in mjölet tills degen släpper skålens kanter.
- Låt jäsa under duk i 40 minuter.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den smidig.
- Kavla ut degen till en platta cirka 20 x 50 cm.
Skär remsor, cirka 1 1/2 cm breda och vid dem till spiraler.
Lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter.
- Nu har du två alternativ, antingen äter du dem nygräddade, gärna till en kopp varm choklad, eller så sänker du ugnstemperaturen till 100 °C och låter pinnarna stå i ytterligare två timmar om du vill ha en hård, torr grissini.
Liknande recept
Kommentarer (0)