Pepparkakskladdkaka

Tid: 45 minuter

En härlig kladdkaka som smakar riktigt mycket jul.

Ingredienser

  • 2 1/4 dl mjöl
  • 80 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl ljus sirap
  • 2 ägg
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kryddnejlikor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 msk konjak
  • Instruktioner

    Smörj och bröa en form. Smält smöret. Rör ner kryddorna i det smälta smöret och låt stå en stund. Blanda ägg och socker i en skål. Rör ner sirap, konjak och mjöl. Häll sist i det smälta smöret med pepparkakskryddorna och rör till en jämn smet. Grädda i 175 grader ca 35 minuter. Servera med kall mjölk eller kaffe.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    PeTrAbEs 23 december 2011

    Har precis fått smaka den och den var underbar :) Säker på att den kommer vara en rejäl hit imorgon. Däremot var den inte särskilt kladdig, men kan vara mitt fel. God Jul!

    DoctorWho 11 oktober 2012

    Tack för receptet! Äntligen en kladdkaka som hela familjen gillade. Jag frågade familjen om jag skulle baka en till jul, svaret blev: - Du får nog baka två.

    DoctorWho 13 december 2012

    Jag har skrivit ut receptet flera gånger till släkt och vänner som ville ha det efter att jag beskrivit kakan som otroligt god och ni MÅSTE smaka den. Två stycken hjärtformade kakor ligger i frysen och väntar på julafton. TACK för ett otroligt gott recept!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben