Pepparkakskladdkaka

Serverar: 6 portioner

Tid: 30 minuter

Barnen kom på att man kunde byta ut cacao mot pepparkakskryddor så vi testade det och det blev supergott

Ingredienser

  • 100 gr smält smör
  • 2 ägg
  • 1½ dl vetemjöl
  • 3 dl strösocker
  • 1 krm salt
  • 2 msk pepparkakskryddor
  • Instruktioner

    Sätt på ugnen på 175 grader. Smält smöret. Blanda i alla ingredienser i en bunke och rör till en slät smet, vispa inte. Häll i en ugnsform och grädda mitt i ugnen i ca. 25 minuter. Låt svalna och serveras med en klick grädde om man så önskar.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    anilla 5 december 2010

    Sonen bakade denna underbara kaka igår. Den var supergod med en stark smak av pepparkakskryddorna! Perfekt till adventsglöggen! Tack för receptet! PS. Den smakade lika gott idag! DS.

    EllinorNorgren 5 december 2010

    Supermumsig kaka! Tack för receptet!

    Carro_Snarro 15 november 2011

    Kanske lite mindre socker och min stod inne i 35 minuter. Men Jesus vad god! Maken sa: Detta är en sådan kaka jag kan äta för mycket av. (Dvs toppbetyg)

    LCHFmari 19 november 2011

    Kakan blev jätte god! Tack för idéen!

    christincarlsson 11 december 2011

    Verkligen super god!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben