Pepparkaksklubbor

Serverar: 15 portioner

Pepparkaksklubba låter väl inte allt för dumt till jul.

Ingredienser

  • 2 dl socker
  • 2 dl sirap
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 msk smör
  • Trägrillpinnar, ca 10 cm långa
  • Småbrödsformar
  • 50 g mandel, skållad och hackad
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka det i drygt 30 minuter tills massan blir seg (ca 130º) eller gör kulprovet genom att droppa lite knäckmassa i en kopp med kallt vatten. Om massan kan rullas till en boll är smeten färdig. Rör ner kryddorna och smöret.
    2. Fördela i småbrödsformar. Låt smeten nästan stelna. Sätt en liten grillpinne i varje form och strö hackad mandel på toppen. Låt klubborna stelna färdigt. Sug på småbrödspapperet, så det lossnar.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    matbubblan 24 december 2008

    Kul ide, ska provas...nästa jul

    catlover 24 augusti 2009

    Detta låter gott, gillar det mesta som smakar pepparkaka så detta skall testas.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben