Pepparkaksklubba låter väl inte allt för dumt till jul.
Ingredienser
2 dl socker
2 dl sirap
2 dl vispgrädde
2 tsk pepparkakskrydda
1 msk smör
Trägrillpinnar, ca 10 cm långa
Småbrödsformar
50 g mandel, skållad och hackad
Instruktioner
Blanda socker, sirap och grädde i en tjockbottnad kastrull. Koka det i drygt 30 minuter tills massan blir seg (ca 130º) eller gör kulprovet genom att droppa lite knäckmassa i en kopp med kallt vatten. Om massan kan rullas till en boll är smeten färdig.
Rör ner kryddorna och smöret.
Fördela i småbrödsformar. Låt smeten nästan stelna. Sätt en liten grillpinne i varje form och strö hackad mandel på toppen. Låt klubborna stelna färdigt.
Sug på småbrödspapperet, så det lossnar.
Kul ide, ska provas...nästa jul
Detta låter gott, gillar det mesta som smakar pepparkaka så detta skall testas.