Pepparkaksknäcke

Serverar: 8-10 portioner

Till jul är det gott att krydda sitt knäcke med pepparkakskrydda.

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 2 dl vatten
  • 2 tsk pepparkakskrydda
  • 1 ½ tsk salt
  • 1 msk honung
  • 5 dl grovt dinkelmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37 grader och äll det över jästen. Rör tills jästen löst sig och rör ner pepparkakskryddan. Blanda ner en tredjedel av mjölet. arbeta ner resterande mjöl och arbeta till en deg. Låt jäsa ca 40 minuter under bakduk.
    2. Knåda degen och dela den i bitar. Kavla bitarna till mycket tunna kakor. Nagga eller kruskavla dem. Grädda i 250 grader ca 10-15 minuter. Låt svalna på galler.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben