Pepparkaksmousse

Serverar: 8-10 portioner

En ljuvlig och julig efterrätt som smakar fantastiskt och passar som avslutning på en middag eller på ett buffébord. Glutenfri.

Ingredienser

  • Botten
  • 20 glutenfria pepparkakor
  • 50 g smält smör
  • Mousse
  • 100 g mörk choklad
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 äggulor
  • 1 dl kesella
  • 1 msk pepparkakskrydda
  • Garnering
  • Skivad kumquats eller apelsin
  • Instruktioner

    1. Smula sönder pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Fördela smulmassan i botten på små glas. Ställ svalt en stund.
    2. Moussen: Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad eller i mikro. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Rör ner grädde och kesella, lite i taget. Smaksätt med pepparkakskrydda och vänd om moussen noga.
    3. Klicka eller spritsa moussen i glasen. Låt moussen stå svalt i minst 1 timme före servering. Garnera med skivad kumquats eller apelsin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben