En ljuvlig och julig efterrätt som smakar fantastiskt och passar som avslutning på en middag eller på ett buffébord.
Glutenfri.
Ingredienser
Botten
20 glutenfria pepparkakor
50 g smält smör
Mousse
100 g mörk choklad
2 dl vispgrädde
2 äggulor
1 dl kesella
1 msk pepparkakskrydda
Garnering
Skivad kumquats eller apelsin
Instruktioner
- Smula sönder pepparkakorna och blanda med det smälta smöret. Fördela smulmassan i botten på små glas. Ställ svalt en stund.
- Moussen:
Bryt chokladen i bitar och smält den över ett vattenbad eller i mikro. Vispa grädden, men inte för hårt. Rör ner en äggula i taget i chokladen. Rör ner grädde och kesella, lite i taget. Smaksätt med pepparkakskrydda och vänd om moussen noga.
- Klicka eller spritsa moussen i glasen. Låt moussen stå svalt i minst 1 timme före servering. Garnera med skivad kumquats eller apelsin.
Liknande recept
Kommentarer (0)