Pepparkaksmüsli

En riktigt god müsli crunch med smak av pepparkaka!

Ingredienser

  • 6 dl havregryn
  • 1 dl skalade sesamfrön
  • 0.5 dl rårörsocker
  • 1 dl solroskärnor
  • 3 msk pepparkakskrydda (se handhavandetips)
  • 0.5 tsk salt
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl rapsolja
  • 1 dl russin
  • 2 msk krossade linfrön
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda allt utom vatten, olja, russin och linfrö i en skål och rör om ordentligt.
    3. Blanda samman olja och vatten och häll det över grynblandningen.
    4. Häll blandningen på en långpanna och rosta mitt i ugnen i 25–30 minuter. Rör om då och då för att undvika att det bränns eller att det blir ojämn färg.
    5. När müslin svalnat, blanda i russin och linfrön.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben